Замки для пластикових вікон


Якими б зручними і якісними не були сучасні металопластикові вікна, вони все ще Замки для пластикових віконзалишаються найбільш вразливим місцем в будинку, особливо якщо Ваше житло знаходиться на нижніх поверхах. У наші дні існує безліч способів захистити вікна від злому і стороннього проникнення - від міцних металевих решіток до витонченої і зручної у використанні захисної віконної фурнітури. Остання має масу варіацій, які ми сьогодні розглянемо.


Класифікація захисних механізмів


Сучасний протизлом вікна в достатку представлений на ринку різними замками і запірними механізмами:
 
  • Замки-блокатори. Встановлюються на вікна з поворотно-відкидний функцією стулок. Кріпляться на нижню частину вікна. Блокіратор на вікно дозволяє ставити його на провітрювання під допустимим кутом, не допускаючи при цьому повного відкривання. Закривається за допомогою ключа.
 
  • Замки на ручки для вікон. Являють собою спеціальну ручку з замком і кнопкою, яка встановлюється замість звичайної. Фіксація відбувається натисканням кнопки і можлива в двох варіантах - провітрювання і закритому. Розблокування без ключа неможливе.
 
  • Врізні замки на вікна. Самий універсальний варіант, підходить для всіх типів пластикових склопакетів. Відкрити такі замки без ключа не вдасться, вони дозволяють повністю контролювати стулки.
 
  • Замки-розетки. Найекономічніший вид захисних механізмів для вікон в порівнянні з іншими. Знаходяться на місці стандартної ручки і являють собою «гніздо» з заглушкою. Сама ручка є ключем, який вставляється в отвір при необхідності змінити положення стулок вікна.
 
  • Накладні замки. Являють собою різні фіксуючі механізми і кнопкові пристрої. Застосовуються без спеціального ключа для розблокування, часто використовуються як дитячий захист на вікна, а тому встановлюються, в основному, у верхній частині віконної конструкції.
 

Комплексний протизлом вікна


На жаль, жоден запірний механізм не дає стовідсоткової гарантії того, що злодій не зможе проникнути в будинок. Навіть якщо на Ваших вікнах встановлено якісний і міцний блокіратор дефас, для більш надійного захисту від злому використовувати його рекомендується в комплексі з іншими захисними конструкціями. Проконсультувавшись зі спеціалістами, можна підібрати комплексний захист для вікон від злому, який чудово впишеться в інтер'єр будь-якої кімнати.