Догляд за пластиковими підвіконнями


Підвіконня ПХВ сучасних склопакетів привабливо виглядають і, за Догляд за пластиковими підвіконнямиумови правильного і своєчасного догляду, мають досить тривалий термін служби. Найчастіше, поверхня цієї частини віконної конструкції активно експлуатується, тому різні забруднення на підвіконнях з'являються регулярно. Сліди від квіткових горщиків, вуличний пил - все це добре видно на білому пластмасовому корпусі поверхні.
 

Поради по правильному догляду


Підвіконня мають потребу в чищенні набагато частіше, ніж відливи для вікон і цоколя, незважаючи на те, що останні постійно піддаються впливу зовнішнього середовища.
Догляд за пластиковими підвіконням досить простий і практично не відрізняється від догляду за металопластиковими вікнами. Однак, здійснювати його слід правильно - захисне покриття пластика легко пошкодити. Дотримуючись кількох нехитрих правил, можна протягом всього періоду експлуатації зберігати привабливий і доглянутий зовнішній вигляд підвіконня:
 
  • Мити підвіконня з пластику можна не частіше одного разу на тиждень звичайним мильним розчином;
  • Незважаючи на те, що як матова, так і глянцева поверхня пластикових підвіконь не боїться подряпин і стійка до більшості хімічних сполук, застосовувати для їх чистки абразивні чистячі засоби не рекомендується, є ризик пошкодити захисне покриття;
  • Жорсткі щітки і ганчірки використовувати теж небажано. Ідеально підійде щітка з м'яким ворсом або звичайна кухонна губка;
  • Для очищення невеликих забруднень можна використовувати вологі серветки для оргтехніки або сухі серветки з мікрофібри;
  • Для очищення глибоких забруднень і плям ідеально підійде звичайний засіб для миття пластикових вікон (що не містить агресивних кислот);
  • Свіжі плями найкраще видаляти відразу, не дозволяючи їм засохнути;
  • Миючі та чистячі засоби після чистки обов'язково слід ретельно змити і витерти підвіконня і ущільнювач для вікон насухо.
 

Своєчасність - запорука довговічності


Пластикові підвіконня не вимагають фарбування і утеплення, не жовтіють з часом і гармонійно виглядають в будь-якому інтер'єрі. Своєчасний догляд та уважне ставлення дозволять підтримувати їх у відмінному стані протягом усього терміну служби, навіть якщо Ви активно експлуатуєте їх поверхню.
Також не слід забувати про те, що в ситуаціях, коли необхідний ремонт пластикових вікон або заміна склопакета (Київ пропонує безліч варіантів), підвіконня необхідно захистити від забруднень і можливих пошкоджень.