Тканинні ролети - відкрита і закрита система

 
На ринку сонцезахисних систем тканинні ролети, або як їх ще прийнятоТканинні ролети - відкрита і закрита система називати - рулонні штори, з'явилися всього кілька десятків років тому. І за час свого існування практично не змінилися. Завдяки величезному вибору кольру полотна і моделей, тканинні ролети відмінно виглядають на вікнах будь-якого розміру і форми і на сьогоднішній день за популярністю нічим не поступаються вертикальним і горизонтальним жалюзі.

Відкрита система


По своїй суті, тканинна ролета відкритого типу - нескладна конструкція, що складається з полого алюмінієвого вала діаметром від 16 мм до 22 мм, що кріпиться за допомогою 2 кронштейнів до вікна або віконного отвору. Тканинне полотно, що намотується на вал, має внизу планку.  Управління рухом полотна може здійснюватися вручну (за допомогою керуючого ланцюжка) або за допомогою пульта управління (якщо система автоматизована). Така конструкція не має напрямних, вона досить проста в експлуатації, обслуговуванні і може кріпитися:
 
  • До вікна;
  • До віконної рами;
  • До віконного отвору;
  • До стелі над вікном;
  • До стіни.

Для зручності використання відкриті системи рулонних штор дуже часто оснащуються спеціальними магнітними фіксаторами полотна.

Закрита система


Тканинні ролети закритого типу (коробова або касетна система) відрізняються від відкритих наявністю спеціального короба, що приховує намотувальний вал. Полотно в такій конструкції ковзає в направляючих планках або між планкою і склом. Нижній край тканини, як і у відкритому варіанті, додатково обтяжують зовнішньою або внутрішньою (вшитою) металевою планкою. Керуючий ланцюжок дозволяє легко регулювати рух полотна і надійно фіксувати його на потрібній висоті. Цей тип рулонних штор встановлюється:
 
  • На вікно;
  • На віконну стулку;
  • На стіну.

Головною перевагою закритих тканинних ролет є відсутність просвітів по краях тканини, що дозволяє, при необхідності, забезпечити приміщенню повне затемнення, якщо тканина полотна досить щільна. Така система ідеальна для дитячих кімнат і кухонь.

Комплектація для тканинних ролет


Якість фурнітури для тканинних ролет не менш важлива, ніж якість полотна. Саме від неї залежить справність функціонування всієї сонцезахисної конструкції і тривалість її служби. Дбайливе ставлення і своєчасний догляд за комплектуючими для рулонних штор значно збільшать термін їх експлуатації. Однак, якщо поломка все ж сталася, перед покупкою нової фурнітури обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем - чи підійде обраний виріб для Ваших ролет.