Заміна гуми на вікна


З настанням зими багато домовласників виявляють, що основним джерелом заміна гуми на вікна (Київ)тепловтрат в будинку стає пластикове вікно. Виявлені протяги і продування свідчать про порушення герметичності віконної конструкції, яка, на щастя, легко відновлюється. Найпоширеніша причина виникнення протягів в пластиковому вікні - втрата еластичності гумовим ущільнювачем. Ремонт вікон в даному випадку досить простий і полягає в заміні гуми на нову.

 

Для чого потрібні віконні ущільнювачі


Гума для вікон (Київ пропонує безліч варіантів якісної продукції) - елемент конструкції, що забезпечує вікну щільність притиску стулок і герметичність. Як і інші комплектуючі для вікон, ущільнювач потребує своєчасного догляду, який впливає не тільки на тривалість його експлуатації, а й на її якість. Обслуговування ущільнювальної гуми не відніме багато часу і полягає в:
 
  • Очищенні ущільнювача від забруднень. Проводиться, як мінімум, кілька разів на рік - восени і навесні. В якості миючого засобу найкраще використовувати спеціальні розчини для чищення пластикових вікон або звичайний мильний розчин. Абразивні (порошкові) і засоби, до складу яких входять агресивні кислоти, застосовувати категорично не рекомендується. Важкодоступні місця (куточки) можна очистити за допомогою звичайних ватних паличок;
  • Змащування спеціальним гелем. Після ретельного очищення і просушування, гуму необхідно обробити спеціальним силікономістка мастилом, яке допоможе повернути виробу необхідну еластичність.

Однак, навіть самий ретельний догляд за ущільнювачем не продовжить термін його служби більше, ніж передбачалося і, рано чи пізно виникає ситуація, коли заміна гуми на вікна на нову стає необхідністю.


Як проводиться заміна гумового ущільнювача


Термін служби навіть самого якісного ущільнювача набагато менший терміну експлуатації самого вікна, тому, для збереження останнім своїх експлуатаційних якостей, ущільнювальну гуму після тривалого використання доводиться міняти. Відбувається це в кілька етапів:
 
  • Видалення старої гуми;
  • Укладання нового ущільнювача;
  • Підгонка і обрізка;
  • Проклеювання стиків і з'єднань.

Через брак практичного досвіду, цю процедуру краще всього довірити фахівцеві, який не тільки правильно встановить віконний ущільнювач, а й дасть рекомендації по догляду за виробом.