Механізм римської штори


Римські штори - унікальний в своєму роді варіант оформлення вікон. З моментуМеханізм римської штори (Київ) винаходу їх дизайн практично не змінився, за винятком значного збільшення кольорової палітри використовуваних тканин і вдосконалення комплектуючих. Особливу популярність римським шторам зараз, як і сотню років тому, забезпечують тривалий термін служби і простота у використанні.
 

Основні типи механізмів


Є кілька типів управління шторами римського типу, кожен з яких призначений для певного навантаження і наділений особливою функціональністю:
 
  • Кордовий механізм. Найдавніший з усіх існуючих варіантів, який є прабатьком всіх сучасних типів. В основі конструкції кордового механізму - система взаємопов'язаних між собою шнурів, за допомогою яких здійснюється управління тканинним полотном. Такий механізм для римської штори володіє виробничою потужністю 4 кг і більше підходить для легких тканин. Римські штори (Київ пропонує величезну різноманітність виробів) з кордових механізмом, завдяки його простоті і міцності, прослужать довго. Особливості:
  1. Надійність у використанні;
  2. Простота в управлінні;
  3.  Використання з легкими невеликими полотнами;
  4. Швидкий ремонт римських штор.
 
  • Роторно-ланцюговий механізм. Один з найпопулярніших в наші дні варіантів управління шторами в римському стилі. Підняття і опускання тканинного полотна відбувається за допомогою керуючого ланцюжка. Закріплена на полотні полоска приходить в рух завдяки руху блока з ланцюгом управління. Такий механізм римської штори своєю простотою дуже схожий на попередній варіант, але істотно відрізняється від нього розміром і вагою полотна, яким він здатний управляти - до 7 кг. Роторно-ланцюговий механізм ідеальний для штор з полотнами середньої щільності. Особливості:
  1. Легкість в управлінні;
  2. Великий розмір утримуваного полотна;
  3. Міцність самого механізму.
 
  • Моторизований механізм. Найсучасніший варіант на сьогоднішній день на ринку. Управління рухом тканинного полотна відбувається шляхом натиснення відповідної кнопки на спеціальному пульті управління. Альтернативою пульту може служити спеціальний настінний блок з панеллю керування. Всі процеси автоматизовані, відбуваються плавно і легко. Особливості:
  1. Простота і мобільність в управлінні;
  2. Відсутність обмежень у вазі і розмірі полотна;
 

Як вибрати механізм рулонної штори для певного типу вікна

 
Якщо у Вас маленькі вікна, римські штори для них, відповідно, теж будуть невеликого розміру. Значить і до їх механізму вимоги будуть мінімальними - кардовий цілком підійде. Стандартний варіант для самого звичайного вікна - римська штора завдовжки 180 см і шириною 150 см. Вибираючи механізм для таких вікон слід враховувати щільність і вагу використовуваної тканини.