Як вибрати москітну сітку


З приходом весни до нас повертається не тільки довгоочікуване тепло, а й ціла арміяЯк вибрати москітну сітку мошок, що норовить проникнути в будинок. Більшість власників сучасних пластикових і дерев'яних вікон вже давно обзавелись самим надійним і практичним захистом від комах - москітними сітками. У тих же, хто тільки збирається придбати виріб, незмінно виникає питання - які бувають сітки від комах і як вибрати ту, яка забезпечить вікнам та балкону максимальний захист.


Які різновиди сіток від комах існують

Перед тим, як приступити до вибору москітної сітки, необхідно визначити, де саме вона буде встановлена ​​- на вікні чи на дверях:
 
  • Рамкові москітні сітки (віконні) - найпростіша конструкція з усіх існуючих. Складається з алюмінієвого каркаса і встановленої в нього скловолокнистої сітки зі спеціальним покриттям на основі ПВХ. Монтаж такої сітки в раму роблять за допомогою гумового шнура. Універсальність і зручність конструкції обумовлена ​​трьома типами кріплень, які дозволяють використовувати її на всіх існуючих на сьогоднішній день типах вікон.
 
  • Ролетні москітні сітки - представляють собою рулон, поміщений в короб. Головна особливість такої сітки в зручності експлуатації - для того, щоб звільнити вікно, її не потрібно знімати, досить підняти до потрібного рівня спеціальну ручку і сітка сама, завдяки вбудованій в неї пружині, згорнеться в акуратний рулон і сховається в ролеті. Ролетні москітні сітки можуть рухатися як по вертикалі, так і по горизонталі, що робить їх експлуатацію максимально зручною і комфортною для власника. Сама сітка виготовляється з високоякісного матеріалу, профіль - з дуже легкого, але міцного алюмінієвого сплаву, що гарантує тривалий термін служби всієї конструкції. Серед інших переваг ролетной москітної сітки слід також виділити відсутність необхідності демонтувати її в зимовий період - згорнута в ролету, вона не перешкоджає вільному доступу до вікна і не завдасть Вам ніяких незручностей. З огляду на конструкцію виробу, така сітка ідеально підходить для мансардних вікон і вікон незвичайної форми.
 
  • Дверні москітні сітки - міцні сітки зі спеціальним ПВХ покриттям, вмонтовані в полегшений алюмінієвий профіль з ручками, що дозволяють встановлювати їх як на звичайні вхідні, так і на балконні двері. Кріпляться дверні сітки за допомогою спеціальних петель з самозакривних механізмом. При бажанні конструкцію можна не знімати на зиму, а догляд за нею простий і не завдасть Вам особливих турбот.
 
  • Нестандартні москітні сітки - москітні сітки незвичайної форми, які встановлюють на трапецієподібні, овальні вікна і вікна з арками. Як і інші типи, складаються з міцного алюмінієвого профілю і вмонтованої в нього сітки. Виготовляються, в основному, на замовлення, необхідного замовнику розміру, форми і з потрібним типом кріплення.
 

Крім звичайних москітних, існують також спеціальні сітки з додатковими функціями - «антикішка», яка вбереже Вашого дошнього улюбленця від випадкового випадіння з вікна і «антипил» з високою щільністю сітчастого полотна, що захищає Ваш будинок не тільки від комах, але і від вуличного пилу.