Дитячий захист на вікна - швидко, надійно, ефективно


Рано чи пізно кожна дитина починає проявляти інтерес до вікон. Нічого дивного вДитячий захист на вікна - швидко, надійно, ефективно (Київ) цьому немає, адже красиві блискучі вікна - це так цікаво і незвично, а світ за ними такий привабливий. Найчастіше батькам вдається встежити за своїм чадом і запобігти трагедії, яку може спричинити подібний інтерес. Але, не рідкісні випадки, коли саме зручні та практичні пластикові вікна стають причиною дитячої інвалідності або смерті.
На щастя, в наші дні існує безліч ефективних способів захистити вікно від надмірної дитячої цікавості, а нерви батьків від постійних переживань.
 

Типи захисту пластикових вікон від дітей

Існує кілька типів захисту, кожен з яких можна використовувати як самостійно, так і в комплексі з іншими для більш високого рівня безпеки:

 
  • Дитячі замки на вікна. Спеціальний замки, що встановлюються на стулку вікна. Мають універсальну конструкцію, що дозволяє легко монтувати їх на всі види пластикового профілю. Дуже часто застосовуються не тільки для захисту вікон від дітей, а й як протизломний засіб (при установці замка в центрі віконної рами). Установка в нижній частині рами дозволить блокувати тільки поворотну функцію стулки вікна, залишаючи можливість провітрювання в відкидному положенні.
 
  • Ручки - блокіратори. Один з найпоширеніших і найзручніших типів захисту. Являють собою ручку з ключем або кнопкою, яка встановлюється замість звичайної. Бувають трьох видів:
  1. Ручка з ключем (дозволяє блокувати стулку ключем в декількох положеннях - закритому і провітрювання під кутом 45 градусів. Розблокування без ключа неможливе);
  2. Ручка з кнопкою (фіксує стулку в закритому або положенні провітрювання. Розблокування відбувається за допомогою кнопки, що дозволяє уникнути випадкового захлопування вікна або балконних дверей);
  3. Ручка з ключем і кнопкою (як і попередні варіанти, дає можливість фіксації стулки в закритому положенні і положенні провітрювання. Зручна тим, що поєднує в собі два попередні варіанти. Блокування вікна такою ручкою відбувається кнопкою, тоді як розблокування можна зробити тільки ключем) .
Як і дитячі замки на вікна, ручки-блокатори чудово справляються із захистом пластикових вікон не тільки від дітей, а й від зловмисників, оскільки повністю блокують рух фурнітури з зовнішньої сторони і не дозволяють відкрити вікно, навіть якщо скло розбите.
 
  • Розетки-заглушки. Принципом роботи відрізняється від попередніх типів. Являє собою свого роду заглушку, яка встановлюється замість звичайної ручки і прикривається пластиковою кришкою. Будь-які маніпуляції з вікном (закривання, відкривання, провітрювання) стають неможливими до моменту повернення ручки на її колишнє місце. Розетки-заглушки зі знімною ручкою - ідеальний варіант для використання в дитячих закладах - дитсадках, школах, лікарнях, де кількох встановленних захлушок можна використовувати одну ручку.
 
Який би тип блокіраторів Ви для себе не вибрали, пам'ятайте - якісний дитячий захист на вікна - запорука безпеки малюка і спокою батьків.