Дерев`яні жалюзі в інтер`єрі (Київ)


Основним завданням будь-якого типу жалюзі є ефективний захист приміщення від сонячних променів, що проникають в нього через віконний отвір. Однак, сучасні жалюзі придбали ще одну, не менш важливу в наш час функцію - вони стали невід'ємним елементом стильного і вишуканого інтер'єру.

Жалюзі можуть виготовлятися з різних матеріалів, кожен з яких по-своєму популярний, так як має свої особливі експлуатаційні і декоративні переваги. Якщо говорити про жалюзі, виконані з дерева, - їх, зростаючу з кожним роком затребуваність легко пояснити.
 

Якими бувають жалюзі, виконані з дерева


За типом конструкції жалюзі з дерева бувають трьох основних видів:
 
  1. Горизонтальні дерев'яні жалюзі. Один з найпоширеніших в наші дні типів. Створюються з досить вузьких дерев'яних планок (ламелей), з'єднаних між собою за допомогою спеціальної мотузяної або тканинної «драбинки». Такий тип з'єднання надає трохи грубуватим ламелям з дерева витонченість і легкість. Дерев'яні жалюзі горизонтального типу мають цілий ряд особливих переваг перед подібними виробами, починаючи з можливості прикріплювати конструкцію безпосередньо до вікна (що значно економить корисний простір) і закінчуючи тим, наскільки ідеально вони підходять для оформлення мансардних вікон.
Горизонтальні дерев'яні жалюзі особливо доречно виглядають в дерев'яному будинку, оскільки будови з дерева, як правило, передбачають наявність приміщень з підвищеними санітарними вимогами, а дерев'яні жалюзі легко можна встановити між стекол.
  1. Вертикальні дерев'яні жалюзі. Виготовляються з широких дерев'яних ламелей. Ідеально підійдуть для оформлення вікон у вітальні або кабінеті. Строгість вертикальних ліній візуально робить стелі в приміщенні вище, однак, завдяки м'яким сонячним відблискам, дозволяє приміщенню залишатися теплим і затишним.
Найчастіше вертикальні жалюзі, виконані з дерева, використовують в дизайні кімнат, оформлених в східному, етнографічному або кантрі стилях. Їх основною характеристикою вважається особливий шарм і умиротворення, тому в маленьких приміщеннях такий тип жалюзі буде виглядати трохи важкувато.
  1. Рулонні дерев'яні жалюзі. Цей тип жалюзі виготовляється зі спресованого бамбука або сплетеного дерева. Рулонні жалюзі з дерева виглядають дуже легкими і витонченими, завдяки чому ідеально підійдуть для оформлення кухонних вікон і вікон у вітальні. Відмінно поєднуються з портьєрами і різноманітними шторами.
На сьогоднішній день вітчизняний ринок пропонує безліч різноманітних моделей жалюзі, серед яких вибрати те, що підійде саме Вам, не складе труднощів.